Collagekurs aldershjem

Publisert: 2011.10.05

Skaperglede i Andebu

collage.jpg

Nå er vi igang med collagekurs på Andebu sykehjem. Det er virkelig spennende å veilede beboerne og andre eldre i nærområdet som alle kan skape sitt eget bilde. Alle kan rive og klippe i papir, bøker blader etc. og klistre dette på lerret, evt med hjelp fra oss. På Andebu har de dessuten flere unike frivillige medhjelpere som gjør at opptil 15 eldre kan delta på kurset.

Det gis midler til kulturelle aktiviteter på aldershjem, men sjelden er det noe der beboerne selv aktivt kan delta i en skapende prosess. Ofte er deltagerne litt skeptiske til å begynne med, men etterhvert er det en lett og avslappet stemning, smil og latter og følelser å "kjenne på". Minner og assosiasjoner utveksles. Det er mulig å få med kopi av familiebilder etc inn i collagen, noe som gjør prosessen ekstra spennende og personlig. Også demente har stort utbytte av dette i Andebu.

Kurset er innkjøpt av 4 kommuner i regi av "Den kulturelle spaserstokken", og temaet er "Åpen minnebok". Kursholderne er Ragnhild B. Rise og jeg selv. Ragnhild har utviklet konseptet for sykehjem og prøvd det ut tidligere. Vi har med alt nødvendig utstyr og dekker langbord i egnet rom på det aktuelle sykehjemmet med alt praktisk og kunstnerisk materiell. Kurset holdes over 3 ganger à 2 timer med en kaffepause innlagt. Hvis det er mulig lager vi en utstilling som en fjerde og siste kursdag.

Collage er rett og slett et "klistrebilde" og en slik prosess kan være spennende for alle uansett forkunnskaper. Så har vi da også erfart dette i alle aldersgrupper, både for nybegynnere og viderekomne.

<< Tilbake

Tove Sparvath Holmøy
tlf: 975 01 967
t.holmoy@online.no
Gauterødveien 2
3154 Tolvsrød

Design: Tove S. Holmøy - Webløsning: Spectra AS    
Startsiden Startsiden