Faglig påfyll: Seminar med Audun Myskja

Publisert: 2013.10.23 Spennende om respekt, kommunikasjon og helse. myskjaseminar.jpg

I regi av den kulturelle Spaserstokken ble det invitert til seminar med legen Audun Myskja, norges fremste ekspert på omsorgssang.  Seminaret omhandler bruk av sang og musikk aktivt i behandling av bla. demens. Auduns forskning viser at det virker, at det gjør arbeidsdagen lettere for pleiere, at medisinbruken går ned og de som er rammet av demens får høyere livskvalitet ved bevisst bruk av omsorgssang. Relatert til våre collagekurs på sykehjem er dette relevant og spennende.

Hans formidling av hva som skjer i en overstresset hjerne er interessant i forhold til ulike typer demens og helsevesenet, men det omhandler også det som skjer i alle relasjoner, innen bedrifts- og ledelseskultur, i nære relasjoner, - ja i kommunikasjon generelt. For at man skal nå inn til et annet menneske må det være 75 % positivt for at et annet mennske skal kunne ta det inn og ikke gå i "flight or fight"-posisjon.

Myskja sin forskning viser at en kreativ tilnærming som sang og musikk i omsorg handler om helse. Med sitt helhetssyn, erfaring og kompetanse forteller han at omsorg kan nå inn der hvor medikamentell behandling ikke lenger gir effekt. Det å møte andre mennesker med åpenhet og god innlevelse er jo det kommunikasjon generelt handler om. Bort med formalitet, inn med respekt og kreativitet. Å bruke litt ekstra tid gir energi, og dermed effekt.

En skikkelig inspirerende dag med en foredragsholder som er seriøs, lekende og som byr på seg selv. Takk Myskja:)

<< Tilbake

Tove Sparvath Holmøy
tlf: 975 01 967
t.holmoy@online.no
Gauterødveien 2
3154 Tolvsrød

Design: Tove S. Holmøy - Webløsning: Spectra AS    
Startsiden Startsiden